Informatie en tips over waterontharders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Waterontharder beste koopHuishoudelijke apparaten die je in de winkel koopt zijn gemaakt om lange tijd mee te gaan en om zo gebruikersvriendelijk mogelijk te functioneren. Als jij echter minstens eens per maand jouw koffiezetter moet ontkalken denk je daar waarschijnlijk achter. De koffie die je zet heeft een vieze bijsmaak en je geeft de schuld aan het apparaat. Feit is echter dat dit soort problemen niet voortkomen uit de gebruikte techniek, maar door de kwaliteit van het water. Het drinkwater uit onze waterleidingen bevat namelijk calcium en magnesium. Wanneer deze toevoegingen zich met elkaar vermengen krijg je kalkdeeltjes en die gaan in de leidingen van jouw apparatuur zitten. Er is een oplossing voor dit probleem; een waterontharder. We keken naar een paar waterontharders en kwamen tot de volgende bevindingen.

Meerdere typen waterontharders

Waterontharders zijn er in heel veel soorten en maten. Je mag een paar typen onderscheiden.

  • De waterontharder met kunstharsbolletjes. Dit systeem heeft twee cilinders waarvan er één gevuld is met kunstharsbolletjes. Het leidingwater stroomt eerst door deze cilinder heen, waarbij het kalk zich hecht aan de kunstharsbolletjes. Vervolgens wordt er wat natrium aan het water toegevoegd. Dat natrium heeft geen schadelijke werking op het water en het is heerlijk zacht geworden. Het natrium zit in een zoutvat in de waterontharder en in een tweede cilinder in de waterontharder bevindt zich een natriumoplossing. Wanneer de kunstharsbolletjes zijn verzadigd met kalk worden ze gespoeld met de natriumoplossing tijdens de zogeheten regeneratie. De regeneratie reinigt de kunstharsbolletjes en het kalkwater verdwijnt in het riool.

De beste koop van de waterontharder met kunstharsbolletjes

De waterontharder met kunstharsbolletjes is verkrijgbaar in meerdere soorten en maten. De waterontharder kent een aantal uitvoeringen, met ieder hun verschillende luxe opties. De beste koop voor wie een waterontharder met dit systeem wil aanschaffen is toch nog altijd het apparaat met de minste toeters en bellen eraan. We kwamen uit bij de twee volgende modellen, beiden verkrijgbaar via het internet.

  • Waterontharder duo volume 14 liter. Deze waterontharder bestaat uit meerdere onderdelen die met elkaar verbonden zijn. De cilinder met de kunstharsbolletjes is dus apart van de cilinder en het vat waar het natrium in zitten. Daardoor is het apparaat gemakkelijk in een kast in te bouwen. De ruimte kan worden gespreid en er zal geen hele kastruimte verloren gaan. De apparatuur kan immers ook onder de keukenkastjes worden gebouwd.
  • Waterontharder combi volume 14 liter. Dit systeem werkt net zoals het andere waterontharder principe. Het grote verschil is dat dit model in een behuizing zit gebouwd. Je kan het apparaat dus neerzetten zonder dat het in een kast hoeft te worden weggewerkt. Dit apparaat is wat minder makkelijk weg te werken onder bijvoorbeeld je keukenkastjes. Om de prijs hoef je het niet te laten. Die is namelijk voor beide uitvoeringen hetzelfde.

Hoeveel kost een waterontharder beste koop

We hebben op een rij gezet hoeveel je betaalt voor een waterontharder beste koop en kwamen tot de volgende conclusies.

Wat voor waterontharder koop je Omschrijving van de waterontharder Prijs vanaf:
Waterontharder duo volume 10 liter Waterontharder voor gezin tot 4 personen 795 euro
Waterontharder combi volume 10 liter Waterontharder in behuizing voor gezin tot 4 personen 795 euro
Waterontharder duo volume 14 liter Waterontharder voor gezin tot 7 personen 995 euro
Waterontharder duo volume 14 liter Waterontharder in behuizing voor gezin tot 7 personen 995 euro

 

Betaal niet teveel voor de waterontharder

Een waterontharder is een keuze die je weloverwogen moet maken. Het is dan ook aan te raden om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf over gaat. Dat doe je met deze functie. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Het kan je een voordeel oplopend tot wel 20 procent opleveren.

 

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5

Laatste nieuws

Wat houdt de TAC-technologie in met betrekking tot waterontharders?

Een waterontharder zorgt ervoor dat hard leidingwater door een ionenwisselaar wordt geleid,

Is een waterontharder nog wel nodig anno 2021?

Een waterontharder kan voor belangrijke voordelen in je huishouden zorgen. Zo maakt

Welke soorten waterontharders zijn er?

Iedereen kent het wel: kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat, omdat de mineralen calcium en