Informatie en tips over waterontharders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 23 sep 2021

NoCalc NoCalc test reviewAls er een fabrikant is die weet hoe je een goede waterontharder moet maken, is het NoCalc wel. Deze fabrikant heeft namelijk meerdere modellen op de markt gebracht die jouw huishouden allemaal iets anders kunnen bieden. Zo werken er verschillende modellen door middel van zout, maar ook een aantal middels silicopolyfosfaat. Een van laatstgenoemde waterontharders is de NoCalc NoCalc. Doordat dit model net iets anders werkt dan de gemiddelde waterontharder is het goed om te zien hoe deze dan daadwerkelijk presteert.

*Tip
→ Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten.

De NoCalc NoCalc werkt met kristallen

De NoCalc NoCalc is een waterontharder die werkt met silicopolyfosfaat. Hierdoor wordt het water niet onthard door de kalk en magnesium volledig te verwijderen, maar juist door een aanpassing te doen waardoor je er geen last meer van hebt. Het water lijkt hierdoor zachter, maar is dit in werkelijkheid niet. Het voordeel is echter wel hetzelfde: de kalk zal namelijk niet meer doordringen in jouw huishouden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van kristallen in een cilinder, die langzaam oplossen wanneer de processen worden uitgevoerd. Dit houdt wel in dat de kristallen eens in de zoveel tijd aangevuld moeten worden.

Informatie moet opgevraagd worden

De NoCalc NoCalc kent dus de kristallen, welke langzaam verdwijnen. Echter is het afhankelijk van verschillende factoren hoe snel de kristallen uiteindelijk uit de cilinder weg zijn:

  • De hardheid van het water
  • Het waterverbruik van het huishouden
  • De hoeveelheid kristallen die in de cilinder zitten

De hardheid van het water geeft aan hoeveel kalk er uit het water gehaald moet worden. Doordat de waarde hiervan bij veel regio’s verschillend is, moet er ook goed naar gekeken worden voordat je overgaat tot een aankoop. Hier moet je dus ook altijd meer informatie over aanvragen bij de fabrikant. De capaciteit is verschillend en wordt vaak niet aangegeven. Dit kan ook een reden zijn om juist niet voor deze waterontharder te kiezen. Je wilt immers goed voorbereid zijn als je een grote investering gaat doen.

Een kleine investering met minder effect

Want een grote investering is de NoCalc NoCalc voor de grootte die je ervoor terugkrijgt. Je betaalt namelijk 250 euro voor deze waterontharder. Dit lijkt in eerste instantie weinig als je gaat kijken naar de grote machines die werken op basis van een ionenwisselaar, maar de NoCalc haalt de kalk immers niet volledig uit het water. Je kunt het daarom eerder als een soort filter zien. En filters zijn over het algemeen weer goedkoper dan deze variant. Je moet daarom altijd naar een totaalplaatje gaan kijken en gaan zien hoe dit zich verhoudt tot jouw huishouden.

Geen poespas op de machine te vinden

Er zijn echter nog een aantal specificaties die er bovenuit springen en waardoor de NoCalc NoCalc opvalt op de markt. Onderstaande tabel geeft hier meer duidelijkheid over.

Prijs 250 euro
Werking op basis van Silicopolyfosfaat
Zoutverbruik Geen dankzij de kristallen
Chloor module Geen
Zoutvat geïntegreerd Nee

Weinig zekerheid vanaf het begin

Een nadeel van de NoCalc NoCalc is dat er weinig bekend is over de algehele werking. Dit komt doordat de fabrikant vrijwel geen specificaties vrijgeeft. Zo wordt er bijvoorbeeld niet gekeken naar de capaciteit die behaald kan worden op basis van de waterhardheid. Doordat de hardheid vaak verschilt, is dit echter wel een belangrijk onderdeel. Je moet daarom altijd contact opnemen met de fabrikant om hier meer zekerheid over te hebben. Zonder deze gegevens kun je niet bekijken of de waterontharder zijn werk goed kan doen en zul je dus ook niet kunnen bekijken hoeveel kristallen er per jaar gebruikt gaan worden om het water te ontharden. Je wilt immers weten hoeveel geld je nog aan de kristallen kwijt gaat zijn.

De voor- en nadelen tegen elkaar afwegen

De voor- en nadelen kunnen tegen elkaar afgewogen worden om voor jezelf te bepalen of deze waterontharder wel bij je past. Dit kan lastig zijn, omdat het een goede optie is voor een klein budget. Je bent voor een lage prijs immers al voorzien van zachter water, maar moet dan wel rekening blijven houden met de onderhoudskosten. Echter is er geen volledige ontharding, wat voor sommige huishoudens wel een vereiste kan zijn. Hiervoor valt deze waterontharder dus af. Ga daarom voor jezelf na waar jij waarde aan hecht, zodat je geen foute keuze meer maakt.

Maak de vergelijking op basis van offertes

Wil je kijken wat de uiteindelijke kosten zijn voor deze waterontharder in combinatie met de installatie en eventuele extra’s? Ga dan direct aan de slag met het aanvragen van de offertes en zorg ervoor dat je de kosten naast elkaar kunt gaan leggen. In slechts enkele klikken heb je alle prijsopgaven in handen en kun je de vergelijking gaan maken. Zo zie je in een oogopslag waar je meer gaat betalen voor de installatie en een eventueel onderhoudscontract. Wacht daarom niet te lang en zorg ervoor dat je heel snel de offertes kunt gaan bekijken en een afspraak maken om de waterontharder in handen te krijgen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5

Laatste nieuws

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Waterschaarste in Nederland? Hoe bereid je je voor

maart 4, 2024

In Nederland, waar we bekend staan om onze watermanagementvaardigheden, wordt de dreiging