Informatie en tips over waterontharders
Gratis én vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 03 apr 2024

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen. Het kan vele voordelen bieden voor uw water maar het brengt ook lichamelijke voordelen met zich mee. In dit artikel leest u meer over de fabrikanten die de waterontharders produceren.

Pentair Fleck

Fleck is opgericht in 1950 in de Verenigde Staten. In 1963 maakte zij hun eerste waterontharder. U kunt wel stellen dat dit bedrijf erg veel ervaring heeft in de waterontharder markt.

Delta

Delta is een innovatief merk dat een 100% belgisch product is. Ze onderscheiden zich door het productieproces voor grotendeels in eigen handen te houden. Hierdoor kan er niet zomaar iets gebeuren omdat ze zelf alles in controle hebben.

Ecowater

De geschiedenis van Ecowater begint al in 1925 waardoor dit merk beschikt over een goede garantieregeling en zeer veel ervaring heeft in de markt. Ecowater is een internationaal bedrijf die levert in heel europa.

Honeywell

Honeywell is een wereldwijd bekend merk dat veel vertrouwen uitstraalt. Ze voegen veel toe aan de samenleving met wereldwijde communities. Ook heeft Honeywell waterontharders. U kunt uitgaan van een goede garantieregeling.

Van Marcke

Van Marcke is een internationaal merk dat bestaat sinds 1929. Het bedrijf telt ruim 1600 werknemers in verschillende landen. Ze doen mee aan “Be Big Blue”. Wat betekent dat ze op respectvolle manier met mensen, producten en het leefmilieu omgaan.

Redenen om een waterontharder aan te schaffen

  • U gebruikt 50 procent minder aan zeepproducten. Apparaten gaan zo’n 30% langer mee en het energieverbruik gaat zo’n 20% omlaag omdat er minder kalk in de automaten zitten.
  • Er is minder wasmiddel, schoonmaakmiddel en vaatwaspoeder nodig.
  • Het textiel gaat langer mee en als u huidproblemen heeft zal dit mogelijk verminderen.
  • Er komt minder aanslag in theekopjes, geen droge huid meer na het douchen en geen strepen na het autowassen.
  • U helpt mee aan een beter milieu want: geen schoonmaakmiddelen meer, apparaten gaan langer mee en minder CO2 uitstoot.
  • Er zijn veel lichamelijke voordelen: Uw haar zal zachter zijn en meer glans bevatten, ook heeft u na het douchen een minder droge houden en zullen bijvoorbeeld eczeem klachten verminderen.

Soorten waterontharders

Wanneer u een waterontharder wilt aanschaffen moet u rekening houden met een aantal factoren. Als eerst zijn er twee soorten: de elektrische waterontharder en de mechanische waterontharder. Bij de elektrische waterontharder kunt u een tijd instellen en de mechanische waterontharder regenereert op het moment dat het echt nodig is.

Ook moet u kiezen of u één of twee cilinders neemt. Wanneer u voor één cilinder kiest is het ook mogelijk om de waterontharder te gebruiken wanneer het apparaat een het regenereren is. Het verschil hiertussen is ongeveer €400. Het is niet per se nodig om voor twee cilinders te kiezen maar het zorgt wel voor meer gemak.

Bespaar op uw waterontharder

Door offertes aan te vragen kunt u tot wel 30% besparen op de totale kosten. Hieronder kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en wij zorgen zo dat u met de allerbeste bedrijven bij u uit de buurt in contact komt!


Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in