Proportionele besturing waterontharder

Proportionele besturing waterontharderEen proportionele besturing houdt in dat een robot bijvoorbeeld zijn beweging aanpast op basis van hoe ver hij van zijn gestelde doel is. Voor een waterontharder betekent dat in de praktijk dat het zoutgebruik exact wordt afgestemd op het verbruikte water en combineert het zo de voordelen van directe volume en het uitgesteld genereren.

Onze partner (vakspecialist) zegt het volgende:

Onze proportionele besturing werkt als volgt. Het apparaat berekent constant het gemiddeld verbruik van de laatste 7 dagen, telt er 10% bij op en berekent (elke dag om 23.59u) dan of er voor de volgende dag voldoende capaciteit ( hars wat nog niet verzadigd is van kalk) is om de gebruiker te voorzien van zacht water. Is de berekende capaciteit te klein, dan gaat de waterontharder in dezelfde nacht regenereren. Er is nog wel capaciteit over maar niet voldoende voor de volgende dag, dit stukje capaciteit wat over is wordt dan ook niet meegenomen in de berekening. Dit bespaart zout en spoelwater.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vergelijk waterontharders die het kalk uit het water halen (geen magneten). Vraag in 1 keer gratis meerdere offertes op bij diverse waterontharder specialisten. Vergelijk het aanbod en kies de beste deal. Bespaar tot wel 30% op de kosten door te vergelijken!