Informatie en tips over waterontharders
Gratis én vrijblijvend

Een waterontharder levert flink wat profijt op aan huis. Met een waterontharder kun je ondanks de hoge aanschafprijs geld besparen in huis. Huishoudelijke apparaten gaan namelijk langer mee, ze verbruiken eveneens minder energie en je hebt geen dure ontkalkingmiddelen en schoonmaakmiddelen meer nodig. Er zal geen kalkaanslag meer plaatsvinden, waardoor alles er hygiënischer en schoner uitziet. Als laatste heeft minder kalk in het water ook een gunstige uitwerking op je lichaam: je hebt gladdere haren en een zachtere huid. Wanneer de dure aanschafkosten van de waterontharder je tegen de borst stuiten, is er nu ook een andere optie: je waterontharder leasen.

Ter herinnering: de voordelen van een waterverzachter

De waterhardheid is in de meeste Nederlandse gemeentes wel redelijk zacht te noemen. Toch is een waterontharder allesbehalve nutteloos. Hieronder volgen de voordelen nogmaals op een rijtje:

  • Geen kalkaanslag op uw tegels en sanitair
  • Geen kalkaanslag op de warmte-elementen van uw huishoudelijke apparaten
  • Uw drinkwater krijgt meer smaak
  • Uw huid en haar worden zachter en soepeler
  • Kostenbesparend, want minder schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen kopen
  • Kostenbesparend, want minder energie gaat in huishoudelijke apparaten verloren

Huren van je waterontharder versus kopen

Wanneer je een waterontharder gaat leasen, hoef je niet in een keer een hoog investeringsbedrag op te trommelen. Een waterverzachter huren kost je gemiddeld €27 á €40 per maand. De prijs is mede afhankelijk van het model waterontharder die je kiest en wat je woonsituatie is. Een waterontharder kopen ligt al gauw op bedragen tussen de €750 en €1000 bij mechanische waterontharders. Kies je voor een elektrische betaal je al gauw €1000 á €1500. Bij genoemde prijzen zijn de prijzen van het onderhoud nog niet meegerekend.

Onderhoud van waterontharder

Een waterverzachter heeft onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van het zoutreservoir voor de dagelijkse regeneratie. Een onderhoudsbeurt kost je gemiddeld ook nog eens jaarlijks vijftig á honderd euro per beurt. Natuurlijk kun je ook voor financiële voordelen een onderhoudscontract laten afsluiten. Lease je een waterverzachter dan betaal je voor onderhoud niks extra gedurende de duur van het contract. Inbegrepen in je huurcontract zijn dus:

  • Reparatiekosten
  • Periodiek onderhoud
  • Gegarandeerde werking van je waterverzachter tijdens contractduur

Waarom kiezen voor het huren van een waterontharder?

Het grootste voordeel van het leasen van waterontharders is dat je kunt genieten van de voordelen die een waterontharder met zich meebrengt zonder dat je een flink investeringsbedrag moet ophoesten. Je betaalt immers een klein maandelijks bedrag aan huur alleen. Je kunt ook altijd besluiten om je waterontharder alsnog te kopen. In dit geval wordt de reeds betaalde huur meegenomen om de aanschafwaarde te berekenen.

Overige voordelen op een rij

Niet alleen de spreiding van de kosten is een voordeel van het huren van een waterverzachter. Tevens wordt de plaatsing van de waterontkalker voor je geregeld door een deskundige monteur van het huurbedrijf. Je hebt hier dus zelf geen omkijken naar. In je contract staat ook opgenomen dat je peridoek onderhoud krijgt aan je waterontharder zonder hiervoor extra kosten voor te hoeven betalen. Bovendien zijn servicekosten in de abonnementsprijs berekend. Wel moet u zelf vaker zorgen voor het aanvullen van het zoutreservoir. Ook montagekosten zijn voor eigen rekening in de meeste gevallen. Dit zal ongeveer €150 á €200 zijn.

Hoe gaat het leasen van de waterverzachter in zijn werk?

Je kunt van een waterverzachter genieten zonder dat je hier veel omkijken naar hebt. Wanneer je een waterontharder bij een bedrijf huurt, komt een medewerker meestal eerst langs om je woonsituatie op te nemen en je advies te geven over welke waterontharder jij in jouw situatie het beste kunt nemen. Wanneer je besluit een waterontharder te nemen, dan wordt een montageafspraak ingepland. Een deskundige monteur komt vervolgens de waterontharder installeren.

Hoe lang mag je een waterontharder huren?

De termijn van je huurcontract is afhankelijk van welke afspraken je gemaakt hebt met de verhuurder van de waterontharder. Dit kan net zo goed twee jaar zijn als een aantal maanden. In het adviesgesprek met de verhuurder zal dit reeds aan de orde komen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Besluit je halverwege je contract al om toch over te gaan tot de aankoop van je waterontharder, dan kan dit. Na de afgesproken huurtermijn kun je overigens je huurcontract maandelijks stopzetten.

Waterontharder stuk in huurperiode

In je huurcontract staat opgenomen dat de verhuurder een goed werkende waterontharder moet garanderen gedurende de huurtermijn. Heb je daarom schade of een defect aan je waterverzachter, dan zal het huurbedrijf dit zo snel mogelijk komen oplossen. Is het defect niet op locatie te maken, dan wordt voor een plaatsvervangend apparaat gezorgd.


Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in