Informatie en tips over waterontharders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit uw water wordt gefilterd. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor uw lichaam maar ook voor de huishoudelijke apparaten die u gebruikt. Meer over deze gevolgen leest u verder in dit blog.

Apparaten niet meer ontkalken

Doordat er normaal gesproken kalk in het water zit dat u gebruikt moet u om de zoveel tijd de huishoudelijke apparaten ontkalken. Wanneer u dit niet doet is er een kans dat de apparaten minder goed gaan werken, denk hierbij aan de wasmachine en de vaatwasser. Wanneer u gebruik maakt van een waterontharder hoeft u zich daar geen zorgen meer om te maken. Deze haalt namelijk automatisch het kalk uit het water. Voor de rest bespaart u ook op zeep en schoonmaakmiddelen. Per jaar kunt u hier best wat geld mee besparen.

Lichamelijke voordelen

Een waterontharder heeft naast voordelen voor huishoudelijke apparaten ook voordelen voor uw lichaam. Zie hieronder de voordelen:

  • Een waterontharder voorkomt kalk en verzacht het water. Daardoor wordt eventuele huidirritatie voorkomen. Dit is dermatologisch getest. Doordat de mineralen en zeep in hard water de poriën verstoppen is een waterontharder een uitstekende oplossing.

  • Een waterontharder zorgt voor zacht haar. Zeep lost niet goed op in hard water en daardoor blijft er altijd een beetje zeep en mineralen in je haar zitten. Dit zorgt voor een droog en dof haar.

Waterontharder aanschaffen

Voordat we een waterontharder kunnen aanschaffen zijn er nog een aantal keuzes om te maken. Als eerst moeten we gaan kijken welke soort waterontharder we kiezen. U kunt kiezen tussen een mechanische of elektrische waterontharder. Een mechanische waterontharder werkt op de vraag van water en bij een elektrische waterontharder kunt u zelf de tijd van regenereren instellen. Ook kunt u de grootte van de waterontharder kiezen met een enkele of dubbele cilinder. Een dubbele cilinder zorgt er ook voor dat er water ontkalkt kan worden wanneer de waterontharder aan het regenereren is. Dit zorgt enkel voor extra comfort.

Om extra te besparen op een waterontharder is het een verstandige keuze om offertes te gaan vergelijken. Maak gratis én vrijblijvend gebruik van onze service en bespaar tot wel 30% op de kosten van een waterontharder


Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in