Informatie en tips over waterontharders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening bij mensen. Ondanks dat er tegenwoordig veel soorten zalfjes en hulpmiddelen zijn hebben mensen vaak nog steeds last van langdurige klachten. Slechts enkele mensen beseffen dat zij door middel van een waterontharder dit probleem kunnen verminderen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij de huid ontstoken wordt. Door deze ontsteking ontstaan er rode plekken, schilferige plekken en ook hebben mensen vaak last van erge jeuk.

Oplossing: de waterontharder

Hard water in uw woning kan zorgen voor een droge huid. Dit kan de eczeem opwekken/verergeren. Ook lost zeep of shampoo minder snel op in hard water waardoor er meer van gebruikt wordt. Ook dit kan voor irritaties zorgen.

Een waterontharder is een apparaat dat het kalk uit het water haalt tot een dH waarde van 2. Kalk is namelijk nog wel gezond. Een waterontharder heeft een filter gevuld met harskorrels. Deze zorgen ervoor dat er zacht water aanwezig is in uw woning.

Extra voordelen

Een waterontharder heeft naast voordelen voor de huid nog een aantal voordelen. Deze staan hieronder opgesomd:

  • Minder zeepproducten: Wanneer u een waterontharder in uw woning heeft zal er al snel ongeveer 50% minder aan zeepproducten gebruikt worden.

  • Levensduur apparaten: Apparaten die met water werken gaan ruim 30% langer mee.

  • Energieverbruik omlaag: Doordat er minder kalk op de apparaten zitten gaat het energieverbruik met zo’n 20% omlaag.

  • Lichamelijke voordelen: Naast dat het goed is voor de droge huid zorgt het er ook voor dat uw haar zachter wordt en meer glanst.

  • Goed voor het milieu: Er worden minder zeepproducten weggespoeld, de CO2 uitstoot wordt minder omdat er minder energie wordt verbruikt en omdat uw apparaten langer meegaan.

  • Dagelijkse voordelen: minder theeaanslag in kopjes, textiel voelt zachter aan, de muren van de badkamer hoeft u niet te drogen en bij het wassen van uw auto zullen er geen strepen te zien zijn.

Welke waterontharder past bij uw situatie?

Er is keuze uit twee soorten waterontharders, namelijk de mechanische of elektrische. Bij de mechanische versie wordt de waterontharder gefilterd wanneer dat nodig is, deze werkt dus op vraag. De elektrische waterontharder kan worden ingesteld op de tijd die u wilt, bijvoorbeeld in de nacht wanneer u amper tot geen water gebruikt.

Ook is er keuze tussen één of twee cilinders. Bij een waterontharder met twee cilinders werkt de waterontharder ook wanneer deze aan het filteren is, dit zorgt dus voor extra comfort.

Bespaar op uw waterontharder

Een waterontharder kost tussen de €1000 en €1500 en dat is natuurlijk niet niks. Ondanks dat u de waterontharder binnen 10 jaar terugverdient wilt u natuurlijk nooit teveel betalen. Door gebruik te maken van onze vergelijking service kunt u gratis én vrijblijvend offertes vergelijken. Hierdoor kunt u tot wel 30% besparen op de totale kosten!


Laatste nieuws

Top 10 Gemeenten met het meeste kalk in hun water

februari 15, 2024

In Nederland kampen veel gemeenten met de uitdagingen van hard water, wat

Eén op vijf Nederlanders weet niet waarvoor waterontharders dienen

mei 12, 2022

Laatst bewerkt op: 15 feb 2024 Waterontharders hebben veel voordelen: naast het

Minder onderhoud huishoudelijke apparaten door waterontharder

maart 11, 2022

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit uw water wordt gefilterd.