Informatie en tips over waterontharders
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 03 apr 2024

Hard water kan een overlast vormen in je huishouden. Kalkaanslag kan zich vormen op je huishoudelijke apparaten en op je sanitair, wat leidt tot hogere stookkosten en dus een hogere energierekening. Om die reden kan een waterontharder een prima investering zijn voor jouw huishouden. Een waterontharder filtert namelijk je harde water middels harskorrels. Deze korrels nemen het harde calcium en magnesium op uit het water, waarna de korrels middels zout gereinigd worden. Er zijn veel verschillende soorten waterontharders, maar welke kun je nu het beste kiezen? Deze blog zal op die vraag antwoord proberen te geven.

Voor- en nadelen van waterontharders

Voordat er gekeken wordt naar welke waterontharder in het eerste kwartaal van 2021 het beste scoort, zal er eerst kort stilgestaan worden bij de voordelen en nadelen die waterontharders met zich mee brengen.

De pro’s

Het hebben van een waterontharder brengt een aantal financiële voordelen met zich mee. Een waterontharder schaf je al aan voor €1000 á €1500 inclusief installatie. De prijs is afhankelijk van welke waterontharder je koopt en de hoeveelheid water die je huishouden verbruikt. Dit hoge investeringsbedrag verdien je direct terug, wanneer je de waterontharder gebruikt. Je zult middels onthard water minder zeepproducten verbruiken, je huishoudelijke apparaten krijgen een langere levensduur en het stroomverbruik van je apparaten daalt. Er zit ook een lichamelijk voordeel aan een waterontharder, want onthard water zorgt voor glanzende en zachtere haren, waardoor je minder shampoo hoeft te gebruiken. Ook je huid zal minder droog aanvoelen na het nemen van een bad en eventuele eczeemklachten zullen ook afnemen. Bovenstaande positieve gevolgen hebben meteen een gunstige invloed op het milieu.

De cons

Je zult vaker het reinigingszout moeten bijvullen. Hoe vaak dit is, is afhankelijk van het verbruik. Dit is een zware taak, aangezien de zakken vaak 25 kilo zijn. Je kunt ook kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten bij de leverancier, maar dit kost extra geld terwijl zout an sich niet heel prijzig is. Daarnaast zijn de aanschafkosten wel erg hoog en ondanks dat je je investering binnen tien jaar terug verdient, is het bedrag dat je in een keer moet investeren voor veel mensen te hoog. Een derde nadeel is dat een waterontharder vooral ’s nachts voor geluidsoverlast kan zorgen, aangezien deze dan de reiniging doet van de harskorrels.

De top 3 van beste waterontharders van 2021

Uit een test naar de beste waterontharders van 2021 zijn onderstaande waterontharders als beste naar voren gekomen:

De Omega 200

Omega 200 omdat er een krachtige werking van de kwalitatieve kunsthars plaatsvindt. Het water krijgt een heerlijke zachte smaak en er hoeft geen onderhoud aan de waterontkalker plaats te vinden. De waterontharder is geschikt voor een gezin van maximaal vier personen. Daarnaast brengt de Omega de volgende voordelen met zich mee: lange levensduur, betaalbaar, hoge doorstroming, vijftien jaar garantie en geïnstalleerd aan huis.

De AquaStar PL2000 voor grote gezinnen

De AquaStar PL2000 is geschikt voor de grotere huishoudens bestaande uit maar liefst tien man. Deze mechanische waterontkalker geeft je een langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt geen vaatwasserszout of antikalk meer nodig. Dit apparaat kan wel voor gladheid zorgen in je douche of je bad. Ontharden en spoelen gebeurt op basis van de druk in de waterleiding. Dientengevolge heeft de waterontharder geen stroom nodig om een pomp aan te drijven.

 

Nog niet overtuigd?

Wanneer je van bovenstaande waterontharders nog niet overtuigd bent, kun je er ook altijd voor kiezen om offertes van professionele installatiebedrijven aan te vragen, zodat je op basis van deze vrijblijvende offertes de waterontkalker kunt kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding passend bij jouw situatie. Tevens kunnen de installatiebedrijven je van advies voorzien in je keuze voor een geschikte waterontkalker.

 

 


Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in