Informatie en tips over waterontharders
Gratis én vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 03 nov 2023

amy soft test reviewEen waterontharder wordt altijd aangepast aan jouw huishouden. De samenstelling van het huishouden in combinatie met het watergebruik zijn belangrijke factoren om te kiezen voor een bepaald model. Ook de hardheid van jouw regio kan een belangrijke rol spelen, omdat je hier ook een deel van de prestaties op aan moet passen. Een van de fabrikanten die hier handig op in speelt is Amysoft. Door al een langere tijd actief te zijn op de markt zijn er zoveel verschillende modellen ontstaan, waardoor het goed is om hier verder in te duiken. Onderstaande test review toont aan hoe deze fabrikant presteert op de markt.

*Tip
→ Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten.

Een lange levensduur met Amysoft

Amysoft doet al even mee op de markt en brengt voornamelijk waterontharders uit die een gemiddelde prijs hebben. Je betaalt hierdoor voornamelijk voor hoogwaardige kwaliteit, doordat de ontharders een lange levensduur hebben. Iedere ontharder gaat gemiddeld 15 jaar mee bij het juiste onderhoud en een goed gebruik. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het bijvullen van het regeneratiezout en eens in de zoveel tijd het zoutvat schoonmaken. Ook moeten er om de zoveel tijd onderdelen vervangen worden om de prestaties optimaal te houden. Als je je hieraan houdt, kun je ervoor zorgen dat je jarenlang plezier gaat beleven aan het ontharde water.

Unieke eigenschappen van de waterontharder

Een van de mogelijkheden die je hebt bij Amysoft is de C-200. Deze waterontharder kent een aantal unieke eigenschappen:

  • Een schappelijke prijs
  • Een compact model
  • Gebruik op basis van waterdruk
  • Een goede capaciteit voor grotere huishoudens

De waterontharder gaat voor ongeveer 1425 euro zonder installatiekosten bij jou geleverd worden. Hiervoor krijg je een waterontharder die bij een hardheid van 10 dH een capaciteit van 3000 liter heeft.

Harskorrels kennen een bepaalde capaciteit

De onderdelen van de waterontharder zitten in een behuizing. Hierdoor hoef je niet veel ruimte te benutten om de waterontharder te kunnen plaatsen. Doordat deze op waterdruk werkt, hoef je ook geen stopcontact beschikbaar te hebben. Zodra je de kraan opendraait, wordt de ontharder geactiveerd en ga je gelijk genieten van zacht water. De harskorrels in de cilinder nemen de kalk op uit het water, zodat deze niet meekomt door de kraan. De harskorrels kunnen echter maar een bepaalde hoeveelheid aan kalk aan. Als deze capaciteit bereikt is, moet de regeneratie plaats gaan vinden om de korrels weer schoon te spoelen.

De regeneratie is belangrijk voor iedere waterontharder

De regeneratie werkt bij alle waterontharders van Amysoft hetzelfde. Het water wordt uit de cilinder gehaald en gaat naar het zoutvat. Het regeneratiezout mengt zich dan met het water, waarna het water terug naar de cilinder gaat. Door het zoute water laat de kalk los van de korrels, waarna deze weggevoerd kan worden via het riool. Daarna wordt de cilinder nog een keer doorgespoeld, zodat er geen zout achterblijft en het water ook geen andere smaak meer krijgt. De tijd die dit proces in beslag neemt, is bij de modellen anders. Tijdens het proces heb je echter geen zacht water als je voor een simplex ontharder gaat.

Een klein overzicht van eigenschappen

Als je gaat kijken naar de eigenschappen van de waterontharders van Amysoft verschillen deze ook van elkaar. Onderstaande tabel geeft een eerste indruk van de mogelijkheden door te gaan kijken naar de specificaties van de C-200. Hierdoor heb je een klein overzicht en kun je deze specificaties gaan vergelijken met andere modellen.

Prijs 1425 euro
Werking op basis van Ionenwisselaar
Afmetingen 66,8 x 32 x 43 cm
Inhoud zoutvat 35 kg
Inhoud ionenwisselaar 10,5 liter
Capaciteit (liters) per hardheid (dH) 6 – 5000

7 – 4285

8 – 3750

9 – 3335

10 – 3000

11 – 2725

12 – 2500

13 – 2310

14 – 2145

15 – 2000

16 – 1875

17 – 1765

Doorstroomsnelheid 32 liter per minuut

Iedere waterontharder past bij een specifiek huishouden

Als je gaat kijken op basis van bovenstaande tabel, dan kun je concluderen dat deze waterontharder van Amysoft voornamelijk bedoeld is voor middelgrote huishoudens. De capaciteit komt hierbij het beste tot zijn recht op basis van de hardheid. Echter kan de hardheid van jouw regio toch een verschil maken, waardoor bovenstaande gegevens iets af kunnen wijken. Andere modellen van deze fabrikant kennen ook allemaal verschillende specificaties waar je op kunt gaan letten, zodat je jouw keuze kunt baseren op een goed onderzoek.

Zie wat een waterontharder voor jou betekent

Benieuwd wat Amysoft voor jouw huishouden kan betekenen? Vraag dan direct offertes aan via de website en ontdek de opties van bedrijven bij jou in de buurt. De prijsopgaven worden hierbij volledig op maat gemaakt, zodat je kunt zien wat de aanschafkosten, installatiekosten en het eventuele onderhoud voor jou gaan zijn. Alle prijsopgaven kun je met elkaar vergelijken, zodat je weet waar je goedkoop uit bent en wat de beste waterontharder bij jouw budget is. De offertes zijn eenvoudig aan te vragen. Wacht daarom niet te lang en zorg dat je de prijzen in handen hebt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5

Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in