Informatie en tips over waterontharders
Gratis én vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 22 sep 2021

Waterontharder kopen DuitslandEen waterontharder kopen in Duitsland is geen gek idee. Een aantal bedrijven daar heeft mooie aanbiedingen en als je in de buurt van de grens woont kan het aantrekkelijk zijn om de korting daarvan te nemen. Ook als je in Duitsland woont is een waterontharder een goede keuze, want veel gebieden in Duitsland hebben hard leidingwater. De vraag is alleen wat voor type waterontharder je wilt. Is een duplex model met twee cilinders de beste keuze? Wil je een compact model of liever een duo? Deze termen leggen we uit in deze informatie. We bespreken de pluspunten en de minpunten van de soorten waterontharders, leggen uit waar hun prijzen op gebaseerd zijn en laten je daardoor de ideale waterontharder kopen in Duitsland.

*Tip
→ Waterontharder kopen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van vakspecialisten.

 

Een waterontharder: waarom eigenlijk?

In veel gebieden in West-Europa komt van nature hard water uit de kraan: water met veel kalk erin. Kalk veroorzaakt problemen binnen de woning, waar we later op zullen ingaan. Een waterontharder verwijdert de schadelijke kalkdeeltjes en maakt het water zacht met behulp van een filter waar de kalkionen uit het water gefilterd worden.

 

Waarom een waterontharder kopen?

Ga even na voor hoeveel activiteiten je water gebruikt in huis. De was doen, schoonmaken, de afwas, douchen, baden, eten en drinken klaarmaken, de auto wassen: de kwaliteit van je water heeft invloed op veel verschillende manieren. Voor de meeste van deze werkzaamheden is zacht water beter. Daarom heeft een

waterontharder kopen in Duitsland een groot en gunstig effect op veel aspecten van je dagelijkse bezigheden. Het is letterlijk een investering in de kwaliteit van je leveren. Hier noemen we kort de voordelen van een waterontharder op.

 • Vlekkeloos schone ruiten, glaswerk, bestek en borden.
 • Kalkloos schoon sanitaire en frisse, heldere kranen, badkuip en douchecabine.
 • Lang meegaande witgoedapparatuur en andere machines die niet voortijdig stukgaan door het effect van kalksteen op verwarmingselementen.
 • Frissere irritatieloze huid die niet te lijden heeft van roodheid, vorming van schilfers of aandoeningen zoals eczeem.
 • Streeploze auto na een wasbeurt waarvan de lak er constant als nieuw uitziet.
 • Minder verspilling van stroom en lagere energierekening door uitblijven van isolerende kalklagen in apparatuur.

 

Wat kost een waterontharder gemiddeld?

De prijs van een waterontharder hangt, vreemd genoeg, af van de manier waarop het filter af en toe ververst wordt. Dat kan namelijk na een bepaalde tijd gebeuren. De goedkopere apparaten gebruiken deze manier, die niet zuinig is met water en zout. De duurdere apparaten verversen hun filter na een bepaald volume onthard water. Dit is een flink stuk duurzamer en dus de moeite waard om in te onthouden als je een waterontharder wilt kopen in Duitsland. Verder zijn er ook nog kosten verbonden aan installatie en onderhoud. De laatste twee kan je om te besparen ook zelf uitvoeren – met behulp van online handleidingen is dat zeker mogelijk voor iemand met minimaal één rechterhand.

 

Verversing harsfilter Opties Zuinigheid  

Installatie

Onderhoud/jaar  

Prijs

Na bepaalde tijd Weinig Slecht  

€200

€80 € 1.000-1200
Na bepaald volume Veel Goed  

€200

€80 € 1.200-1400

 

Uit welke mogelijkheden kan je kiezen?

Als je een waterontharder gaat kopen in Duitsland, realiseer je dan dat er een groot aantal merken en modellen in de handel zijn. Sommige daarvan zijn relatief goedkoop en recht door zee. Andere zijn duurder, maar bieden interessante extra functies op het gebied van zuinigheid, vermogen, levensduur of zelfs het uiterlijk van de machine. Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken voor een bepaald model is het goed om op de hoogte te zien van deze kwaliteiten en uit te kiezen welke daarvoor voor jou relevant zijn. In het overzichtje hieronder presenteren we de meest populaire functies van waterontharders.

 • Inhoud en capaciteit – zorg dat de hoeveelheid zacht water die je waterontharder gaat genereren en opslaan afgestemd is op de behoefte van je woning of bedrijf.
 • Stroomkosten – bepaalde waterontharders hebben geen netstroom nodig om te functioneren, maar werken op waterdruk.
 • Duo model – een duo model waterontharder bestaat uit twee ongeveer even grote onderdelen, die los van elkaar kunnen worden ingebouwd. Dat kan voordelig zijn als je kampt met ruimtegebrek
 • Proportioneel zoutgebruik – machines die deze functie bezitten zijn aanzienlijk zuiniger met het gebruik van onthardingszout.
 • Onderhoud – regelmatig onderhoud door een monteur verlengt het leven van je waterontharder. Dan kan het apparaat wel 20 of 30 jaar lang meegaan.

Tips voor een beter werkende waterontharder

 • Vul regelmatig de tank met zout bij. Een waterontharder kan geen zacht water genereren als er geen zout in de tank zit. Omdat je het maar eens in de twee a drie maanden hoeft te doen, is het niet zo gek als je het vergeet. Maak in dat geval gewoon een aantekening op je kalender en je zit met een beetje geluk nooit zonder zacht water.
 • Overweeg om zelf je waterontharder te installeren. Als je een beetje een klustype bent, kan je snel 200 euro kosten van een monteur uitsparen. Installeer dan zelf je waterontharder. Online zijn er goede video’s en tutorials te vinden die dit proces uitleggen, maar we vertellen je alvast dat het niet moeilijk is. Heb je dus tijd over en geen bezwaar om wat werk te verrichten, ga hiermee dan aan de slag.

 

 • Tweedehands waterontharders kunnen uitstekende aankopen zijn. Je kunt een nieuwe waterontharder kopen in Duitsland, maar er zijn ook een hoop gebruikte exemplaren op marktplaats-sites en groepen te vinden. Vaak gaan die al voor een zacht prijsje weg en ze kunnen nog vele jaren meegaan. Maak het apparaat grondig schoon en je hebt al voor minder dan 200 euro een uitstekende waterontharder.

 

Wij bieden je vrijblijvend offertes aan

Ben je er al uit welke waterontharder in Duitsland je kopen wilt? Er is bijzonder veel aanbod en een beslissing maken is niet makkelijk. Een snelle manier om erachter te komen welke waterontharder de ideale keuze voor jouw woning is, is het bekijken van offertes. Deze geven je een overzichtelijk en objectief beeld van de verschillende merken en modellen. Wij sturen je vrijblijvend een aantal actuele offertes toe als je op de button klikt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5

Laatste nieuws

Het bedrijf 24Man B.V. achter de Amfa4000 en Waterontharder .com van Julio Rosier is Failliet

mei 28, 2024

Laatst bewerkt op: 03 jun 2024 Bron: bewerkte still uit uitzending AVROTROS

Een blik op de waterhardheid van Zuid-Holland

maart 21, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in

Een diepe duik in de waterhardheid van Noord-Holland

maart 7, 2024

Als je ooit hebt geprobeerd om de waterhardheid van het drinkwater in